Dash

Geluidabsorptie meten met DaSH: eenvoudig en nauwkeurig

Met het M+P DaSH geluidabsorptie meetsysteem kunnen eenvoudig de absorberende eigenschappen van wegdekken worden gemeten en beoordeeld, zowel in het laboratorium als op locatie.

Akoestische absorptie is een belangrijke eigenschap van geluidreducerende wegdekken, zoals poreus asfalt. Maar ook voor test tracks met dicht asfalt, waar slechts een bepaalde mate van absorptie is toegestaan (bijvoorbeeld ISO 10844).

DaSH is ontwikkeld in overeenstemming met ISO 10534-2 “Acoustics -- Determination of sound absorption coefficient and impedance in impedance tubes -- Part 2: Transfer-function method“ en ISO 13472-2 “Acoustics -- Measurement of sound absorption properties of road surfaces in situ -- Part 2: Spot method for reflective surfaces”. Met onze uitgebreide ervaring op het gebied van geluidreducerende wegdekken hebben we een meetsysteem ontworpen dat snel en betrouwbaar de absorberende eigenschappen van oppervlakken kan meten zowel in het laboratorium als op locatie.

Een uniek kenmerk van DaSH is het gebruik van de drie-microfoon methode. Dit is een uitbreiding van de meetmethode ontwikkeld door M+P, om de invloed van interferentie op de microfoonposities te onderdrukken.

Toepassingen

  • Absorptie metingen op boorkernen in het lab conform ISO 10534-2
  • Absorptie metingen op reflecterende oppervlakken op locatie conform ISO 13472-2
  • Ontwikkeling en optimalisatie van geluidreducerende wegdekken

Eigenschappen

  • All-in-one: Een meetsysteem dat zowel in het lab als op locatie direct de resultaten laat zien.
  • Nauwkeurig: DaSH maakt gebruik van de drie-microfoon methode, een uitbreiding van de meetmethode ontwikkeld door M+P om het effect van interferentie op de microfoonposities te onderdrukken.
  • Praktisch: Het gehele meetsysteem past in een compacte flight case.
  • Betrouwbaar: DaSH wordt al jaren succesvol ingezet bij veel projecten.