CoMeT CPX

Al rijdend geluid van wegen meten met CoMeT CPX

Wilt u weten hoe stil een wegdek is? Wilt u vaststellen of de afgesproken akoestische kwaliteit van een weg is geleverd? We hebben voor u een meetsysteem dat die vragen kan beantwoorden: CoMeT. CoMeT is een turn-key systeem bestaande uit een CPX-trailer, meet- en analyse systeem en CPXInspector software om de metingen uit te werken. Kenmerkend voor CoMeT zijn de eenvoud in gebruik zonder compromissen voor nauwkeurigheid.

De CoMeT trailer zit slim in elkaar. Door de omkasting van de trailer heb je geen last van wind of stoorgeluid van het overig verkeer dat altijd aanwezig is. Meten gaat heel snel want er wordt gelijktijdig in het linker- en rechterrijspoor gemeten. Bovendien is de dataverwerking een peulenschil. Naast de geluidniveaus worden ook de snelheid, luchttemperatuur en positie op het wegvak (GPS) gemeten en automatisch gekoppeld aan de geluidmetingen. Praktisch en uniek aan de trailer zijn verder de omhoog te klappen zijkanten. Dit geeft makkelijke toegang tot de microfoons en banden en is handig voor transport van en naar een meetlocatie: de aanhanger is smaller en dus makkelijker manouvreerbaar.

De kracht van het meet- en analysesysteem is dat de operator tijdens de meting continu de resultaten overzichtelijk kan zien en zelfs beluisteren. Het is dan meteen duidelijk of de meting slaagt. En met de CPXInspector software kan je op locatie zelfs al de eerste definitieve resultaten presenteren.

CoMeT is al ruim tien jaar in binnen- en buitenland succesvol in gebruik bij diverse klanten en daarmee inmiddels een bekende verschijning op de Europese wegen.

Toepassingen

  • Close-Proximity (CPX)-metingen conform ISO 11819-2
  • Akoestische beoordeling van wegdekken kort na aanleg en toetsing aan bestekseisen
  • Monitoring akoestisch gedrag van wegdekken in de loop van de jaren
  • Ontwikkeling nieuwe type (stille) wegdekken
  • Vergelijk akoestisch gedrag van verschillende banden (personen- en bestelwagens)

Eigenschappen

  • All-in-one: Een gecombineerd meetsysteem waarmee op locatie direct alle resultaten beschikbaar zijn.
  • Praktisch: De CPX-trailer is voorzien van een ruime, toegankelijke omkasting waardoor windgeluid en stoorgeluid van het overige verkeer geen invloed hebben. De CPX-trailer is verder opgebouwd uit standaard, betrouwbare onderdelen. 
  • Hoogwaardige apparatuur: De toegepaste apparatuur voldoet aan de voorgeschreven nauwkeurigheidseisen. Een deel van de apparatuur voldoet hier ruimschoots aan.
  • Flexibel: Door de modulaire opbouw van CoMeT kunnen klant specifieke wensen eventueel worden geïntegreerd.
  • Betrouwbaar: CoMeT wordt al vele jaren in Nederland en daarbuiten succesvol ingezet.
play-button
CoMeT CPX measurement system
Downloads:
CoMeT brochure