CPX-trailer

Verbeteren van de Close-Proximity (CPX-) methode en de CoMeT trailer

Wout Schwanen: "M+P is een echte 'stiller verkeer' expert. Omdat we zitting hebben in de ISO commissie en voor grote klanten als Rijkswaterstaat werken, zijn we betrokken bij alles wat er op dat gebied gebeurt. Als ISO normen en wetgeving worden aangepast maken we onze apparatuur en methodes er klaar voor. In 1997 begonnen we met de bouw van onze eigen Close Proximity trailer. Een handzame en slimme trailer die over lange afstanden de geluidproductie en eigenschappen van het wegdek in kaart brengt. Figuurlijk, maar nu ook letterlijk. Want met verbeteringen in de software worden de CPX meetresultaten nu op een kaart getoond. De gebruiker ziet precies waar het wegdek te veel geluid produceert en waarom. Ook wij zijn intensief gebruiker van onze apparatuur, dus we hebben baat bij onze eigen verbeteringen en kunnen ze in de praktijk testen."

Akoestische beoordeling van wegdekken

De wet stelt eisen aan geluidniveaus van wegen. Alle overheden die wegen beheren, en wegenbouwers en -ontwikkelaars hebben zich aan de eisen te houden. En dus gebeurt akoestische beoordeling van het wegdek aan de lopende band. Dan is het wel zo makkelijk als dat snel en effectief kan. M+P meet en analyseert uw wegdek, en levert alle software en apparatuur die nodig is om zelf metingen uit te voeren.

Close Proximity trailer op Europese wegen

De CPX trailer die door M+P is ontworpen is compact en wordt geleverd met software die meetgegevens helder en overzichtelijk maakt. De trailer is geluiddicht en kan dus ook in lawaaiige omgevingen (stadscentra, tunnels etcetera) nauwkeurig meten. Kijk voor meer eigenschappen bij het product CoMeT.

Close Proximity 2.0

Door verbeteringen in de software heeft de CPX methode een flinke boost gekregen. Er is meer mogelijk: u kunt bijvoorbeeld metingen exporteren naar een database. Resultaten uit verschillende metingen door de tijd heen zijn dan makkelijk te analyseren, en daarmee zijn onderhoud en maatregelen makkelijker te plannen. De software kan ook resultaten van verschillende simultane metingen aan elkaar koppelen. Met de CPX trailer kunt u tegelijkertijd geluid en textuur van een bepaald wegdek meten.

Downloads:
CoMeT brochure