CPXInspector software

Betrouwbaar en snel CPX-metingen analyseren met CPXInspector

In 1997 begonnen we met de bouw van onze eigen trailer voor het uitvoeren van geluidmetingen volgens de Close-Proximity (CPX-) methode. In een kleine aanhanger wordt al rijdend het geluid op een aantal posities dichtbij de band gemeten. Om de gegevens van dit soort metingen efficiënt en betrouwbaar te kunnen verwerken en analyseren, hebben we in 2009 de CPXInspector software ontwikkeld. Bij de ontwikkeling hebben we gebruik gemaakt van onze ruime ervaring met het uitvoeren van CPX-metingen, maar ook van inzichten uit de ISO commissie. CPXInspector is de analyse software van ons CoMeT-systeem, maar kan eenvoudig worden aangepast om bestanden van uw data acquistiesysteem in te lezen.

Highlights

  • Efficiënte analyse van CPX-metingen conform ISO 11819-1. U krijgt inzicht in de resultaten per band, per meetrun, per zijde (links en rechts) en per 20 meter segment. Zowel op overall niveau als spectraal.
  • Wij helpen u graag om de software te laten aansluiten op uw data acquisitiesysteem.
  • U ziet de CPX-niveaus direct op de kaart in CPXInspector, of na exporteren in uw eigen GIS-omgeving.
  • Eigenschappen van trailer en banden worden vastgelegd in een bestand dat speciaal voor u wordt gemaakt.
  • Een onderhoudscontract zorgt ervoor dat u altijd de meest recente versie van de software gebruikt en dat wij u ondersteunen bij vragen.

Metingen analyseren in CPXInspector

Het analyseren van een meting is eenvoudig. Na het exporteren van uw meetresultaten kunt u deze direct inlezen in CPXInspector. In de software kunt u de kenmerken van de meting invullen en vervolgens het weggedeelte selecteren dat u uit wil werken. Al tijdens de selectie wordt het start- en eindpunt van de analyse op de kaart weergegeven. Na de verwerking van de meting zijn de resultaten zichtbaar in een boomstructuur. Hier kunt u eenvoudig de resultaten van individuele runs bekijken en vergelijken. De resultaten van de meting kunnen snel worden geëxporteerd naar een Excel-blad, opgemaakt in uw huisstijl (logo en kleuren) en zo direct worden gebruikt in een rapportage.

Onderstaande video toont hoe eenvoudig het is om een meetrun uit te werken in CPXInspector.

play-button
Demo CPXInspector