Aan het werk in de bouw

Vacature adviseur geluid (bouw)

Over de functie

Als (junior) adviseur geluid in ons marktgebied ‘bouw’ werk je mee aan het ontwerp van nieuwbouw en transformatie van bestaande gebouwen. Meestal doe je dat samen met een collega-adviseur.

Onderwerpen zoals de geluidwering van de gevel, interne geluidsisolatie, installatiegeluid, trillingen en ruimteakoestiek zijn je niet onbekend. En als je daarin (nog) niet thuis bent, dan leer je dat al doende van je collega-adviseurs of je volgt een opleiding.

Naast het uitvoeren van modelberekeningen en engineering van oplossingen, ga je ook veel meten. Dit om de aanwezige of gerealiseerde akoestische kwaliteit te kunnen beoordelen. Dat kunnen korte metingen, maar ook langdurige monitoringsmetingen zijn.

De functie vraagt naast technisch en analytisch vermogen om inzicht, flexibiliteit en creativiteit. Door de mix van kleine en grotere projecten voor verschillende opdrachtgevers is er veel afwisseling. Je moet dan ook wel goed kunnen plannen.

Je draagt bij aan het ontwerp van een kantoorinrichting, nieuwbouw met woningen of aan een stedelijke ontwikkeling, voert geluidsmetingen en trillingsmetingen uit en onderzoekt klachtensituaties in bedrijfs- of woongebouwen. Naast het uitvoeren van metingen en berekeningen, overleg je daarvoor met klanten, ontwerpers en vergunningverleners en leg je resultaten vast in rapporten.

Je werkt in een team van ruim 30 specialisten voor de (rijks)overheid en het bedrijfsleven. Je bent creatief en denkt met de opdrachtgever en ontwerpers mee over oplossingen, om het gebruik van de infrastructuur en bedrijvigheid te laten samengaan met een gezond woon-, leef- en werkklimaat. 

Als adviseur ben je bij ons actief in het gehele adviestraject:

 • acquisitie van projecten
 • modelberekeningen en simulaties
 • meten en ontwikkelen meetsystemen
 • analyse en visualisatie van data
 • advies voor ontwerp, dimensionering en uitvoering van bouw- en inrichtingsplannen
 • contact met de klant, het ontwerpteam of stakeholders
 • rapporteren en presenteren van resultaten

Wat vragen we van jou?

 • Je hebt een technische achtergrond op HBO of academisch niveau, bijvoorbeeld Bouwkunde, Civiele techniek of Psychology & Technology en 0 – 3 jaar ervaring.
 • Je bent communicatief en vindt het leuk om jezelf en je werk te presenteren aan mensen met zeer verschillende achtergronden.
 • Je hebt affiniteit met geluid, trillingen en/of gezondheid en wilt jezelf graag verder verdiepen in deze onderwerpen.
 • Je bent handig met software en gewend om te programmeren (bijvoorbeeld Python) of je wilt dat graag leren.

Meer weten?

Kijk vooral rond op onze website en lees hier waarom we de perfecte werkgever zijn. Is je nieuwsgierigheid gewekt en wil je meer weten over de functie of over ons, bel of e-mail dan met Tom Bouwhuis of Theodoor Höngens. Gelijk solliciteren kan natuurlijk ook, stuur ons dan je motivatie en CV aan Theodoor.