Testtrack

Wereldwijd test tracks beoordelen naar ISO 10844 norm

Banden- en voertuigfabrikanten weten hoe belangrijk het is om regelmatig de kwaliteit van pass-by test tracks te controleren. Wijkt de kwaliteit, die is vastgelegd in de ISO norm 10844:2014, teveel af, dan krijg je problemen met je COP testen of geef je teveel geld uit aan het te stil maken van je band of voertuig. Dat weten de fabrikanten en daarom krijgen we inmiddels wereldwijd opdrachten voor het certificeren van Pass-By and Coast-by tracks.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij kunnen de in 10844:2014 gestandaardiseerde test- en beoordelingsprotocollen voor uw pass-by track uitvoeren en de resultaten rapporteren. Hiermee kunt u de conformiteit van uw track bij de notified body onderbouwen. Met praktische verbeteringen is het systeem wereldwijd inzetbaar en kan met uitzondering van Brazilië en China i.v.m. de complexe douane procedures daar, op korte termijn gepland worden. We zijn inmiddels ook in staat uw coast-down track and uw wet-skid track te checken op de relevante wegoppervlak eigenschappen.

Bij nieuwbouw of vernieuwing adviseren wij de wegenbouwfirma en kunnen op basis van kleine test samples aanwijzingen geven voor de asfaltmix en de inbouw van de track.