Truck PIEK meting

PIEK en Quiet Truck Certificering

Christaan Tollenaar: "Wij werken al tientallen jaren aan diverse aspecten rond voertuiggeluid. Onderdeel hiervan is het uitvoeren en analyseren van PIEK-geluidmetingen voor het verkrijgen van een PIEK-certificaat"

Wij zijn de partner voor PIEK-geluidmetingen

Wij hebben tientallen jaren ervaring met akoestisch onderzoek in de automotive branche. Onderdeel hiervan is het uitvoeren en analyseren van (PIEK-geluidmetingen aan voertuigen. Wij hebben diverse metingen uitgevoerd op basis waarvan het PIEK-certificaat is uitgereikt. Daarnaast werken we mee aan de doorontwikkeling van de voorgeschreven meetmethodes.

Het toetsen van voertuiggeluid aan de PIEK-grenswaarden wordt uitgevoerd conform het PIEK-meetprotocol "Meetmethoden voor piekgeluiden bij laden en lossen (update 2018)". Hiervoor worden bijvoorbeeld metingen aan producten, installaties of voertuigen uitgevoerd onder verschillende gebruikscondities zoals koelen, laden en lossen, optrekken, remmen en rijden. We hebben de mogelijkheid om metingen uit te voeren voor onder andere:

  • QuietTruck
  • Transportkoeling
  • Carrosserie onderdelen
  • Logistiek materieel

Wat kunnen we verder voor u betekenen?

Wij richten ons op direct toepasbare oplossingen voor stillere voertuigen en hebben veel kennis opgebouwd over het akoestisch gedrag en de geluidafstraling van voertuigen. Hierdoor zijn wij in staat gericht advies te geven bij het ontwikkelen van stille distributie voertuigen. Gedetailleerd akoestisch onderzoek naar voertuiggeluid behoort tevens tot de mogelijkheden.