Knoopjesfabriek

Bouwplan Knoopjespark

Op het terrein van de voormalige Knopenfabriek te Nijkerk realiseert Timpaan een woningbouwplan. Het plan is optimaal gesitueerd ten opzichte van het spoor en de woningen zijn voorzien van extra geluidsisolatie.

49 woningen aan park

Op het terrein van de voormalige Knopenfabriek te Nijkerk worden 49 woningen gerealiseerd rondom een nieuw aan te leggen park met water. De woningen liggen aan de oostzijde van het dorp, nabij het centrum en kijken vrij uit. Het plan omvat elf zogenaamde comfortwoningen, twaalf stijlappartementen, elf herenhuizen en vijftien startersappartementen. 

Optimale geluidsisolatie

Het treinstation en de spoorlijn - die dwars door Nijkerk loopt - zijn een karakteristiek onderdeel van Nijkerk. Met het geluid afkomstig van de spoorlijn is in het stedenbouwkundig ontwerp, indeling van de woningen en bij de uitvoering van de gevel en het dak rekening gehouden. Wij adviseerden een gesloten rij woningen aan het spoor, ten behoeve van de rust in het achtergelegen gebied en het park. Verder wordt er een drie meter hoog geluidsscherm langs het spoor gezet en worden de woningen voorzien van extra geluidsisolatie. Met deze maatregelen wordt de kwaliteit van de leef- en woonomgeving goed gewaarborgd.

Informatie van het plan