Meetsysteem apollo

Meerkanaals meetsystemen

Wij beschikken over meetsystemen waarbij op meerdere kanalen gelijktijdig kan worden gemeten. Dit heeft grote voordelen wanneer er gedurende langere tijd en vaak onbemand gemeten moet worden (monitoring). Vooral bij complexe metingen zijn meerkanaals systemen een noodzaak.

Meerdere metingen gelijktijdig

Er kunnen namelijk meerdere signalen verwerkt worden. Denk hierbij aan geluidsmetingen in combinatie met trillingsmetingen zoals we die uitgevoerd hebben bij de bouw van de Betacampus in Leiden en bij de Metro te Amsterdam. Alle mogelijke beschikbare opnemers kunnen feitelijk worden aangesloten zoals accelerometers, verplaatsingsmeters, tri-axiale trillingsopnemers, allerlei typen (buiten)microfoons en dergelijk. En hier houdt het niet op. Er kan een weersysteem worden aangesloten, er kan een camera worden aangesloten om gebeurtenissen vast te leggen en bovendien kunnen externe signalen worden vastgelegd zoals bijvoorbeeld toerentallen van machines.

Analyse van meetgegevens

Dit alles wordt weggeschreven op diverse sporen vergelijkbaar met een studiorecorder zodat de verschillende kanalen gesynchroniseerd blijven. Het meetsysteem draait op een standaard pc of notebook. De software heeft de mogelijkheid tot complexe “realtime” analyses. Dit meetsysteem staat op zijn beurt weer in verbinding met de buitenwereld. Bij bepaalde gebeurtenissen kan een email of sms ter waarschuwing worden gestuurd. Met name handig bij monitoring van trillingen bij gebouwen.

Tailormade oplossingen

Wij zijn dus uitgerust met de kennis en apparatuur om te kunnen voldoen aan de meest complexe vragen van onze klanten. Al naar gelang de vraag en de situatie kan er een “meetsysteem” op maat worden gemaakt.