Lego

B2M2 werkt als een Legodoos voor het bouwen van meetsystemen

Soms heb je de behoefte aan een meetsysteem dat eigenlijk niet voorhanden is op de markt. Je hebt behoefte aan maatwerk. Wat doe je dan? Je kan zelf iets bouwen of iets voor je laten bouwen. Maar is dat echt een optie? Het bouwen van een maatwerk meetsysteem is erg duur: ontwerpen, ontwikkelen en testen van maatwerk systemen kost veel tijd en vereist een hoop expertise. Meestal is maatwerk daarom te duur en moet je genoegen nemen met een serieproduct dat net niet doet wat je wil. Dit is waar onze klanten en wijzelf ook tegen aan lopen. Zou het niet fijn zijn om wel een goed alternatief te hebben: een soort legodoos voor meetsystemen waarmee je een kwalitatief goed maatwerk meetsysteem in korte tijd kunt (laten) bouwen. Met B2M2 hebben we die droom gerealiseerd.

We werden geïnspireerd door Lego Mindstorms. We wilden ook bouwstenen om snel te kunnen bouwen wat je in gedachten hebt, met kwalitatief goede componenten, de mogelijkheid om het systeem te automatiseren en het intelligentie mee te geven zodat metingen snel en goed kunnen worden uitgevoerd. B2M2 (Building Blocks for Modular Measurement systems) is de verwezenlijking van die wens. Het is een bouwdoos met hardware en software componenten waarmee je snel een meetsysteem voor geluid en of trillingen kan ontwerpen, bouwen en automatiseren. En dat alles tegen een concurrerende prijs.

De B2M2 bouwdoos bevat gestandaardiseerde componenten om geluid, trillingen, voertuigpositie, voertuigsnelheid en/of passagesnelheid te meten. Maar het gaat niet alleen om de metingen op zich. Er is ook een slimme software architectuur om  grote hoeveelheden meetgegevens op te slaan, te analyseren en te verwerken en om ze te aan de gebruiker te presenteren op een heldere en consistente manier. En omdat het een modulair systeem is, is het ook mogelijk om hardware en componenten van de klant te integreren. 

Ons doel was niet om nog een universeel meetsysteem voor geluid of trillingen te maken. Daarvan zijn er al genoeg op de markt (bijv. Müeller-BBM PAK). Nee, met B2M2 bouw je een meetsysteem voor één specifieke taak met een logische en intuitieve interactie met de gebruiker, die geen geluid- of trillingenexpert hoeft te zijn om het systeem te bedienen. En met B2M2 kan je zo'n systeem vanaf de grond opbouwen in twee weken in plaats van enkele maanden.

B2M2 heeft de kwaliteit die je van ons mag verwachten en is uitvoerig getest. Op dit moment vormt het ook het hart van onze meetsystemen SPBInspector|SToRM en RailInspector|ARRoW.