Raaks 3

Verkoop Raaks 3 gestart

De verkoop van woningen in het bouwplan Raaks 3 is 10 april gestart. Het plan ligt aan de rand van de binnenstad van Haarlem. Vanaf de Tender die de Gemeente Haarlem uitschreef en werd gewonnen door HBB tot aan de bouwaanvraag waren wij betrokken bij het ontwerp voor een gezond woon- en leefklimaat voor wat betreft geluid. 

Raaks 3

De projectlocatie – op de hoek van de Wilhelminastraat en de Zuiderstraat – is de laatste fase in het Raaksgebied in het centrum van Haarlem. Het plan voorziet in een grote fietsenstalling voor de bezoekers van het centrum, een werkcafé, werk- en bedrijfsruimten, een binnentuin voor bewoners, drie Haarlemse herenhuizen en 31  appartementen georganiseerd in drie gebouwdelen. Het plan heeft zicht over de stad en de duinen. Cultuur ligt hier op loopafstand voor het oprapen, denk aan Pathé, stadsschouwburg, concertgebouw, Teylers en Patronaat.

Gezonde leefomgeving

Vanwege de ligging aan de drukke doorgaande Wilhelminastraat en Leidsevaart is in het ontwerp extra aandacht geschonken aan het voorkomen van geluidshinder. Zo zijn de slaapkamers zo veel als mogelijk aan de geluidsluwe zijde gesitueerd en zijn balkons voorzien van een verhoogde gesloten balustrade en een geluidsabsorberend plafond of voorzien van afsluitbare glaspanelen. DIt laatste maakt de balkons tevens minder gevoelig voor regen en wind, waardoor deze ook in het voor- en naseizoen goed bruikbaar zijn.

Hoge mate van geluidcomfort

Naast de genoemde maatregelen bij de balkons, zijn de woningen voorzien van een optimale geluidswerende gevel en voldoen ze aan een verhoogde lucht- en contactgeluidsisolatie onderling. 

Meer informatie:

afbeeldingen: HBB groep