PIEK meting GINAF

PIEK certificaat voor elektrische truck van GINAF

Wij hebben geluidmetingen uitgevoerd aan de nieuwste elektrische vrachtwagen uit de GINAF E-Serie. De E2121 wordt ingezet als distributievoertuig in de binnenstad waarbij lage geluidniveaus tijdens laden en lossen een must zijn.

Piek en Quiet Truck

De bevoorrading van winkels vindt veelal 's avonds en 's nachts plaats. Dit leidt tot geluidhinder bij omwonenden. Om deze hinder te beperken, worden steeds vaker geluideisen gesteld aan de distributie.

Stille distributievoertuigen zijn te herkennen aan het PIEK-keurmerk. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moeten niet alleen de rolcontainers en de steekwagens stil zijn, maar worden ook eisen gesteld aan de distributievoertuigen. Voertuigproducenten spelen hierop in met de ontwikkeling van ‘Quiet TRUCKs'.

​Kan het nog beter?

Na de stille LNG en CNG trucks volgen nu de eerste volledig elektrische modellen voor distributie van goederen in het centrum van de stad. De vraag naar deze trucks wordt vooral ingegeven door de behoefte aan stille en schone voertuigen. Met de inzet van schone voertuigen wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het verminderen van de CO2 uitstoot.