Oud kantoor

Gebouw en inrichting belangrijk voor gezonde werkplek

Onderzoeksbureau Leesman meet de tevredenheid van medewerkers met hun werkplek. Recent verschenen nieuwe resultaten van een enquete onder bijna 65 duizend kantoorwerkers in de publieke sector. Uit de resultaten kan worden afgeleid dat er nog heel wat te verbeteren valt aan de kantoorwerkplekken.

Het online-onderzoek van Leesman geeft inzicht in wat kantoorwerkers belangrijk vinden in hun werkomgeving en hoe ze de omgeving ervaren. Met de steeds hogere bezettingsgraden, flexibele werkwijze (Het Nieuwe Werken, HNW) en Organisatiegericht huisvesten is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het gebouw en de inrichting. Wij zijn er van overtuigd dat met de juiste materialisatie en layout van kantoren de tevredenheid een flinke stap beter kan dan uit de enquete blijkt.

Kwaliteit op de werkplek

De respondenten geven aan dat onder meer de beïnvloedbaarheid van temperatuur, het geluidsniveau, de luchtkwaliteit en de aanwezigheid van rustige vertrekken belangrijk zijn voor een prettige werkomgeving. Men is daar overigens niet erg tevreden over in de huidige behuizing. In de onderstaande figuur zijn de resultaten opgenomen.

Meer over de enquete kunt u lezen in Leesman_review.

 

Foto uit collectie van het Tropenmuseum.