Erik
de Graaff
Senior adviseur

'Afwisseling en grote eigen verantwoordelijkheid.'

In 1986 ben ik aan de TU Delft afgestudeerd in de voertuigtechniek. En ruim 30 jaar later staan voertuigen nog steeds centraal in mijn leven en werk. Na 7 jaar research bij DAF Trucks ben ik in 1993 bij M+P aan de slag gegaan, en dat is nog altijd boeiend en uitdagend.

Elke dag geniet ik van de afwisseling en de grote eigen verantwoordelijkheid. De ene keer lig je in je overall onder een auto te sleutelen, de andere keer sta je in je nette pak en stropdas in het Europarlement een voordracht te houden. De ene keer zit je achter je bureau te puzzelen op een meettechnisch probleem, de andere keer moet je rennen om je vliegtuig naar Detroit of Geneve te halen. De eigen inbreng is altijd van belang en beslissingslijnen zijn kort. Onderdeel van een team, maar wel je mannetje staan in de frontlinie.

Aanpakken als anderen wegkijken, daar houd ik van. Opdrachtgevers op weg helpen als ze zelf niet verder komen. Bewust van eigen kunnen en eerlijk over beperkingen. Altijd doelgericht voor een praktische oplossing, ook bij nacht en ontij. Misschien dat ik later nog wel eens wegenwacht wil worden.