Suzanne
Dijs
Senior adviseur

'Ik richt me op een prettig en gezond binnen- en buitenklimaat. Dit kan in en om onze woning zijn, maar ook in onze werk,- sport,- of leeromgeving.'

Het is altijd weer een uitdaging om de oplossing te vinden of de oorzaak te ontdekken van een (bouwfysisch) probleem dat aanwezig is.

Met betrekking tot het buitenklimaat ben ik betrokken bij transformatie en ontwikkelingsplannen, met name op het gebied van geluidshinder. Ik bekijk hoe en waar geluidsgevoelige bestemmingen, zoals woningen en scholen, het beste kunnen worden gepland. Zeker in ons drukbezette land, met diverse geluidsbronnen en even diverse wet- en regelgeving is dit vaak een interessante puzzel.

Ook het binnenklimaat van gebouwen is interessant. Er valt bouwfysisch een hoop te optimaliseren om te komen tot een comfortabel klimaat. Naast de toepasssing van eventuele (duurzame) technische (klimaat/ventilatie) installaties zal ook het gebouw moeten worden geoptimaliseerd om tot een prettig binnenklimaat te komen.

Bij het zoeken naar een optimaal energetisch resultaat en het realiseren van een comfortabel gezond binnenklimaat, is het gebouw en de gekozen constructiematerialen en ruimteindeling belangrijk. Ook met betrekking tot het geluidscomfort, zoals prettige akoestiek en voldoende (privacy) geluidsisolatie.

In mijn vrije tijd doe ik aan tennis ook probeer ik zo nu en dan eens hard te lopen. Verder houd ik van uitgaan, bioscoop (dans)voorstellingen, lezen en reizen.